Коломойський прокоментував націоналізацію «ПриватБанку»

Читать на русском
Ігор Коломойський подякував Кабінету міністрів і особисто прем'єр-міністру Володимиру Гройсману.
Ігорь Коломойський

Один з колишніх співвласників «ПриватБанку» Ігор Коломойський подякував Кабінету міністрів і особисто прем'єр-міністру Володимиру Гройсману за націоналізацію банку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Я хочу подякувати Кабінету Міністрів і особисто Володимиру Гройсману. Як ви знаєте, в результаті останньої хвилі клієнтської паніки, спровокованої в першу чергу діями НБУ, ми були змушені звернутися до Кабінету Міністрів з пропозицією про передачу «ПриватБанку» державі. Я вважаю, що прем'єр-міністр і його команда виявили справжню мужність, ухваливвши це непросте рішення. Якби вони не зважилися на цей крок, це поставило б під загрозу всю фінансову систему України», - заявив Коломойський.

Він зазначив, що в «ПриватБанку» був збалансований і забезпечений кредитний портфель, що підтверджується міжнародним аудитом. «Проте НБУ, постійно змінюючи свої власні нормативи, придумував все нові і нові способи штучного зниження капіталізації банку. потім вони почали розповідати про міфічну діру в 150 млрд грн, 97% пов'язаних кредитів, про те, що всі гроші вкрадені або виведені в офшори», - додав він.

Коломойський вважає, що внаслідок ухваленого рішення не постраждали клієнти банку і це є найголовнішим.

Нагадаємо, раніше глава Національного банку України Валерія Гонтарєва заявила, що проблеми «ПриватБанку» пов'язані з помилковою кредитною політикою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: