Гонтарева розповіла, коли можуть продати «ПриватБанк»

Читать на русском
У Національному банку України розповіли, коли можуть виставити на продаж націоналізований ПриватБанк.

Існують хороші перспективи продати націоналізований «ПриватБанк» протягом найближчих трьох років.

Про це в ефірі телеканалу «Україна» заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Банк як бізнес не перестав існувати. Ми гарантували всьому населенню депозити, капітал банку буде сформований державними паперами. Прийде сильна нова команда менеджменту, наглядова рада з дуже сильними зарубіжними фахівцями, які допоможуть трансформації. Думаю, банк матиме вартість і його можна продати», – сказала Гонтарева.

За її словами, до вечора вівторка операційна діяльність «ПриватБанку» була повністю відновлена, в його касах і банкоматах є близько 8 мільярдів гривень, а коррахунок завдяки кредиту рефінансування НБУ перевищує 15 мільярдів гривень.

Голова Нацбанку зазначила, що 21 грудня Фонд гарантування вкладів оголосить, яка сума депозитів і коштів підприємств пов'язаних з банком осіб була списана.

«Ми запропонували списати 32 мільярди гривень», – нагадала Гонтарева.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що він має намір продати «ПриватБанк» після того, як робота банку буде стабілізована.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: