У «ДНР» і «ЛНР» поширюють чутки про домовленості Путіна з Трампом щодо скасування санкцій проти РФ – Тимчук

Читать на русском
Народний депутат, координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук повідомив про напружену ситуацію в зоні АТО, незважаючи на оголошене «перемир'я».

Нинішнє оголошене перемир'я спіткала та ж доля, що й усі попередні за роки війни на Донбасі – російсько-терористичні війська продовжують обстріл позицій сил АТО та цивільних об'єктів, незважаючи на досягнуті домовленості.

Про це координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

Продовжує залишатися напруженою ситуація на Світлодарській дузі.

«Фіксувалося використання російсько-терористичними військами артилерії – вогонь зі 122-міліметрової артилерії на південний схід від Луганського (розриви в полях), активно на передовій – стрілецьке озброєння, гранатомети, кілька вогневих нальотів із використанням 82-міліметрових і 120-міліметрових мінометів на передньому краю. Із замаскованих позицій на передньому краї в районі на північний схід від Калинівки окупанти використовували БМП-2 (вогонь зі штатного озброєння)», – повідомив Тимчук.

Також у районі Зайцевого окупантами використовувалися кулемети, гранатомети, 82-мм міномети.

Продовжує залишатися напруженою ситуація на приморському напрямку.

Якщо Україна не вирішить питання Донбасу, агресор зробить це за нас – експертДиректор військових програм Центру Разумкова розповів, чи є підстави сподіватися, що РФ збереже новий «режим тиші» на Донбасі, який погодила контактна група.

В районі Верхньоторецька окупанти зосередили кілька мобільних мінометних груп і активно ведуть вогонь по позиціях українських військ з боку Червоного Партизана та Василівки (в основному по позиціях на східній і південній околиці Верхньоторецька та на південний схід від Новгородського).

Крім того, за його словами, в «ЛНР», у районі Алчевська-Перевальська, бойовики знову здійснюють активні пошуки «ДРГ зі співробітників МВС України», які нібито активізувалася напередодні новорічних свят.

Одночасно в «ДНР» та «ЛНР» (головним чином в окупованих Донецьку та Луганську) співробітники місцевих «МГБ» вельми активно поширюють чутки про якісь домовленості Путіна з Трампом щодо зняття санкцій із Росії з лютого-березня 2017 року та повного припинення «військової допомоги США» Україні, після чого нібито Збройні сили України не зможуть продовжувати бойові дії на Донбасі.

«У «ДНР» також віддані вказівки керівникам підконтрольних ЗМІ підготувати «низку аналітичних матеріалів» на цю тему», – повідомив Дмитро Тимчук.

Як відомо, раніше США підтвердили продовження санкцій проти РФ за агресію в Україні.

Нагадаємо, контактна група погодила «режим тиші» з 24 грудня.

У коментарі «Слову і Ділу» військовий експерт Микола Сунгуровський розповів, чому не варто вірити будь-яким домовленостям про припинення вогню, та висловив переконання, що РФ не змінювала своїх цілей щодо України від початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: