Грип в Україні: Івано-Франківськ та Львів оголосили карантин до кінця року

Читать на русском
Івано-Франківськ оголосив карантин в школах через зростання випадків захворювання на гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) та грип.

У зв'язку із зростанням випадків захворювання на гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) та грип в школах Івано-Франківська з 26 грудня оголошено карантин.

Про це повідомили в департаменті освіти і науки Івано-Франківського міського виконавчого комітету, передає «Слово і Діло».

«З метою запобігання поширенню захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей та підлітків в місті Івано-Франківську департамент освіти і науки Івано-Франківської міської ради призупиняє навчально-виховний процес в загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах з 26 грудня до 30 грудня 2016 року. З 30 грудня в школах міста починаються заплановані канікули», - йдеться в повідомленні.

ГРВІ в метро: як відіб’ється похолодання на здоров’ї пасажирів столичної підземкиПрохолодна погода призвела до загострення епідеміологічної ситуації в Києві й часто джерелом зараження є хворі пасажири в громадському транспорті.

Також, раніше стало відомо, що у львівських школах карантин продовжили до кінця року.

Нагадаємо, в Києві близько 100 шкіл були закриті на карантин, третина з них - частково. Епідпоріг перевищено в 11 областях країни. У Києві епідпоріг захворюваності на грип перевищив 30%. В Україні фахівці зафіксували понад 30 штамів вірусів грипу, проте їх зразки ще не відправили в світові лабораторії для дослідження.

«Слово і Діло» на прикладі популярного і найбільш зручного виду транспорту для українців, а саме метрополітену вирішило показати статистику інфікування жителів столиці ГРВІ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: