Майже сто київських шкіл закрили на карантин

Читать на русском
Станом на ранок 16 грудня в столиці на карантин повністю закрили 96 загальноосвітніх шкіл, у третині з них навчання обмежено поклассово.

У Києві станом 16 грудня 96 шкіл були закриті на карантин, третина з них – частково.

Про це повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворознюк, передає «Слово і Діло».

«На вчорашній день 96 шкіл були закриті на карантин. Третина з них – закриті частково. Епідпоріг у Києві загалом перевищено на 30%», – зазначив Поворознюк.

ГРВІ в метро: як відіб’ється похолодання на здоров’ї пасажирів столичної підземкиПрохолодна погода призвела до загострення епідеміологічної ситуації в Києві й часто джерелом зараження є хворі пасажири в громадському транспорті.

У відповідь на прохання спрогнозувати ситуацію на найближчий час він сказав: «Це безпосередньо вирішують директори шкіл разом із батьківськими комітетами. Тому що розповсюдженість хвороби територією міста є неоднорідною. Я думаю, що ситуація буде розвиватися таким чином: одні будуть закриватися, інші – відкриватися. Так, як це відбувається сьогодні».

Окрім того, Поворознюк висловив сподівання, що з понеділка школи, які закрилися на початку тижня, відновлять свою роботу.

Нагадаємо, на грип та ГРВІ в Україні в період з 5 до 11 грудня захворіли 300,4 тис. осіб. Епідпоріг перевищений в 11 областях країни. в Києві епідпоріг захворюваності на грип перевищив 30%.

Раніше повідомлялося, що в Києві через перевищення епідеміологічного порогу на карантин закриті 69 шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: