Німеччина виділила мільярди євро на біженців

Читать на русском
Німеччина до 2018 року буде виділяти з федерального бюджету по 2 мільярди євро в рік на інтеграцію біженців.

Німеччина до 2018 року буде виділяти з федерального бюджету по 2 мільярди євро в рік на інтеграцію біженців. Також ФРН виділить додаткові кошти на житло для мігрантів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Федеральні землі і комуни отримають з федерального бюджету додаткові асигнування на інтеграцію біженців. Відповідно до закону, прийнятому бундестагом в четвер, 24 листопада, з 2016 по 2018 рік на ці цілі буде щорічно перераховуватися по два мільярди євро. Додатково до цього виділяються додаткові кошти на будівництво житла для мігрантів.

Прийнятий бундестагом закон також закріплює зобов'язання федерального уряду щорічно перераховувати комунам на інтеграцію біженців по 5 млрд євро, починаючи з 2018 року. Об'єднання німецьких комун вітало рішення парламенту. «Це значно полегшить наше становище на місцях, особливо з урахуванням зростаючих витрат на соціальні потреби, інвестиції та проекти з інтеграції біженців», - заявив глава об'єднання Райнхард Загер.

У минулому за постачання і інтеграцію біженців відповідали, головним чином, землі і комуни. Однак після масового напливу нелегальних мігрантів в минулому році федеральні землі і комуни запросили у Берліна додаткової фінансової допомоги. Федеральний уряд з початку поточного року щомісяця виплачує суму в розмірі 670 євро на кожного претендента притулку.

Нагадаємо, близько 60 тисяч людей втекли з іракського міста Мосул з початку операції по звільненню міста (17 жовтня), при цьому 40 тисяч покинули місто в листопаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: