У МОЗ розповіли, скільки українців захворіли на грип та ГРВІ

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я України відзначили, що найбільший показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстрований у Києві, найменший – у Закарпатській області.

В Україні протягом минулого тижня захворіли на грип та ГРВІ 377 тисяч осіб.

Про це повідомила керівник центру грипу та ГРВІ при Міністерстві охорони здоров'я України Тетяна Дихановська в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Грип в Україні: які штами будуть поширюватися цієї зими?Найпоширенішими, за прогнозами Міністерства охорони здоров’я, штамами грипу цієї осені та зими в Україні будуть «Брісбен», «Каліфорнія» та «Гонконг».

«Минулого тижня в Україні захворіли на грип та ГРВІ 377 тисяч осіб, з них 64,5% – діти віком до 17 років. Це на 25% більше, ніж попереднього тижня. Найбільший показник захворюваності зареєстрований у Києві, найменший – у Закарпатській області», – уточнила вона.

20 грудня в Міністерстві охорони здоров'я України повідомляли, що показники захворюваності грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) за період із 12 до 18 грудня перевищили епідеміологічний поріг у 17 областях України та столиці.

Нагадаємо, що в Україні фахівці зафіксували понад 30 штамів вірусів грипу, однак їх зразки ще не надіслали до світових лабораторій для дослідження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: