ООН створила трибунал щодо порушення РФ морського права стосовно України

Читать на русском
В Організації Об'єднаних Націй створено трибунал, який на початку наступного року розгляне порушення Росією морського права щодо України.
Петро ПорошенкоФото: Reuters, Carlo Allegri

Організація Об'єднаних Націй у четвер, 22 грудня, створила трибунал для розслідування справи щодо перешкоджання доступу України до своїх акваторій і шельфів у Чорному морі.

Розгляд за позовом України в ООН почнеться на початку 2017 року, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Петра Порошенка.

Клімкін обіцяє звертатися в міжнародні суди з приводу КримуСказано 8 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«У вересні на виконання мого доручення МЗС України ініціювало суперечку про порушення Росією Конвенції ООН з морського права. Україна готова довести в арбітражі, що агресор зухвало порушує суверенні права України користуватися гарантованими правами у своїх морських акваторіях і на континентальному шельфі в прилеглих до Автономної Республіки Крим морських зонах», – написав Президент.

Раніше про намір Києва подати позов проти Москви за видобуток корисних копалин у територіальних водах України заявляв заступник міністра з питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: