У Білорусі стратили винного у потрійному вбивстві

Читать на русском
У Білорусі стратили 28-річного чоловіка, який був засуджений за вбивство трьох жінок, крадіжку та розбій.

У Білорусі приведений у виконання вирок до страти у відношенні жителя Лідського району Івана Кулеша.

Про це повідомив координатор кампанії «Правозахисники проти смертної кари в Білорусі» Андрій Полуда з посиланням на родичів розстріляного, передає «Слово і Діло».

Передбачувана дата приведення смертного вироку - 5 листопада. Точна дата буде відома після отримання родичами свідоцтва про смерть.

Смертний вирок Івану Кулешу суд виніс 20 листопада 2015 року. Він був визнаний винним у трьох вбивствах, крадіжку, грабежі і спробу ще одного вбивства. Пом'якшуючими фактами були визнані наявність малолітньої дитини у Івана Куліша, його особисте зізнання в скоєнні злочинів і явка з повинною. До обтяжливих факторів був зарахований стан алкогольного сп'яніння Кулеша під час злочинів і його колишні злочини.

Нація без держави та смертна кара: чому руйнуються шанси на безвізовий режим для Туреччини?Політолог-міжнародник пояснив, чому відносини Туреччини з Євросоюзом останнім часом загострилися.

В ході розгляду в апеляційному порядку скарги колегією Верховного суду засуджений сказав, що повністю згоден з винесеним йому вироком, оскільки позбавив людину життя. Прохання про помилування на ім'я президента він не подавав.

Зазначимо, що за даними правозахисників, всього в Білорусі з моменту проголошення її незалежності на початку 1990-х років засудили до смертної кари понад 400 осіб.

Правозахисники, а також Європейський союз закликають Білорусь приєднатися до всесвітнього мораторію на смертну кару.

За даними правозахисної організації Amnesty International, як мінімум 22 країни в світі приводять у виконання смертну кару.

Нагадаємо, раніше ліберально-демократична партія Білорусі запропонувала збільшити президентський термін, провівши в 2018 році одночасно з виборами депутатів місцевих рад референдум по зміні Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: