Fitch відкликав усі рейтинги по російським компаніям

Читать на русском
Рішення пов'язане з введенням в Росії нової системи регулювання галузі кредитних рейтингів з 1 січня 2017 року.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch відкликає всі рейтинги за національною шкалою в РФ по 150 публічним російських компаній.

Завершити цю процедуру планується до 31 березня 2017 року, повідомляється на сайті агентства, передає «Слово і Діло».

Таке рішення пов'язане з введенням в Росії нової системи регулювання галузі кредитних рейтингів з 1 січня 2017 року. З нового року вступає в силу прийнятий ще в 2015 році закон РФ, що забороняє рейтинговим агентствам відкликати на підставі рішень іноземних держав або міжнародних союзів рейтинги, присвоєні агентством за національною рейтинговою шкалою.

Standard & Poor's спрогнозували курс долара в Україні на 2017 рікКурс долара в Україні до кінця 2016 роки не підніметься вище 25,6 грн/$, що ж стосується прогнозу на кінець 2017 року, то відповідно до очікувань аналітиків Standard & Poor's, долар буде торгуватися на рівні 26,5 грн/$, а наприкінці 2018 року – 27 грн/$

Таким чином, відповідно до нового закону, рейтинги Fitch по російській національній шкалі більш не зможуть використовуватися в регулятивних цілях. При цьому, агентство і далі буде здійснювати рейтингові дії відносно Росії за міжнародною шкалою.

Раніше Fitch Ratings покращило прогноз зростання економіки України з 1,1% в 2016 році до 2,5% в 2017 році з подальшим зростанням до 3% в 2018 році.

Нагадаємо, що Fitch також підвищив довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах з сміттєвого рівня ССС до В-.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: