Вибірники затвердили перемогу Дональда Трампа

Читать на русском
Колегія американських виборників визнала Дональда Трампа новим президентом Сполучених Штатів.
Дональд Трамп

Колегія американських виборників визнала Дональда Трампа новим президентом Сполучених Штатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Зокрема, кількість виборників, які віддали свої голоси за Дональда Трампа, перевищило мінімально необхідний поріг в 270 голосів. Цього достатньо для офіційного визнання Трампа обраним президентом США. Поріг в 270 голосів Трамп подолав після того, як штат Техас віддав йому 36 голосів. Всього в голосуванні бере участь 538 виборників, що відповідає числу депутатів конгресу: 100 сенаторів, 435 членів палати представників і три делегата від столичного округу Колумбія. Виборці голосують окремо за Трампа і віце-президента Майка Пенса. За останніми даними Fox News, Дональда Трампа віддали свої голоси 304 виборників, а за Хілларі Клінтон - 169. Відзначається, що голосування ще триває в ряді штатів.

Голосування членів колегії виборників проходить в столицях штатів. Очікується, що до 6 січня бюлетені виборців виявляться в конгресі США, який перерахує голоси і завізує результат.

Нагадаємо, вчора, 19 грудня в США члени колегії виборників проголоссовалі в 50 штатах і федеральному окрузі Колумбія на виборах президента країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: