Колегія вибірників сьогодні обере президента США

Читать на русском
У США члени колегії вибірників сьогодні, 19 грудня, проголосують у 50 штатах і федеральному окрузі Колумбія на виборах президента країни.
Дональд ТрампФото: Reuters

У США члени колегії вибірників сьогодні, 19 грудня, проголосують у 50 штатах і федеральному окрузі Колумбія на виборах президента країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Як очікується, 45-м президентом США буде обраний кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп. На виборах 8 листопада його підтримали 306 вибірників, а його суперницю Гілларі Клінтон – 232. Для обрання президентом необхідно як мінімум 270 голосів.

Трамп витратив на виборчу кампанію менше, ніж КлінтонВ останні тижні виборчої кампанії перед президентськими виборами в США республіканець Дональд Трамп витратив близько $94 млн, а демократ Хілларі Клінтон – $132 млн.

Колегія вибірників у США – це група в складі 538 осіб із 50 штатів і міста Вашингтон. В день голосування американські виборці, голосуючи за одного з кандидатів у президенти, фактично голосували за членів колегії вибірників тієї партії, яка висунула цього кандидата. Кількість вибірників від кожного штату залежить від загальної чисельності конгресменів і сенаторів від цього штату. При цьому федеральний округ Колумбія направляє в колегію трьох вибірників.

Згідно із законодавством, колегія вибірників має обрати 45-го президента США «в перший понеділок після другої середи в грудні». В кожному зі штатів час голосування різний – у період з 9:00 до 15:00 за місцевим часом. Очікується, що результати голосування будуть відомі вже сьогодні.

Нагадаємо, що через два тижні після перемоги на виборах президента США підтримка Трампа зросла до 47%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: