Україна направила повторний запит Росії про екстрадицію Карпюка і Клиха

Читать на русском
Україна повторно надіслала запит про екстрадицію українців і політв'язнів Станіслава Клиха і Миколи Карпюка.

Україна направила РФ повторний запит про екстрадицію політв'язнів Станіслава Клиха і Миколи Карпюка.

Про це повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передає «Слово і Діло».

Всього до Росії щодо екстрадиції українських політв'язнів було направлено близько десяти запитів, – зазначила Севостьянова.

«На сьогоднішній день близько 10 (запитів, - ред.). Ми і по Савченко починали цей процес, але, на щастя, процедура проходила на дипломатичному рівні, за участю президента, це вирішило питання швидше. Тому що РФ вибірково підходить до того, які норми виконувати», – заявила вона.

До Кольченка та Сенцова не пускають українських консулів – МЗСРосія 3 місяці не пускає українських консулів до політв'язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Також вона підкреслила, що зараз варто покладатися на взаємний діалог.

«Процес йде, коли ми будемо розуміти, що ми близькі до повернення цих людей, будемо сподіватися на те, що це буде скоро. Поки можемо лише сподіватися на взаємний діалог, і це скоріше політико-правовий механізм, ніж Конвенція по поверненню для відбування покарання», - зазначила чиновниця.

Нагадаємо, нещодавно народний депутат України від «Батьківщини» Надія Савченко заявляла, що вже має домовленість про обмін двох терористів на українських полонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: