Іспанці вийшли на вулицю проти політики уряду

Читать на русском
Десятки тисяч людей у неділю, 18 грудня, вийшли на вулиці Мадрида на знак протесту проти політики іспанського уряду щодо трудового законодавства.

Десятки тисяч людей у неділю, 18 грудня, вийшли на вулиці Мадрида на знак протесту проти політики іспанського уряду щодо трудового законодавства.

Про це повідомляє Deutsche Welle, пише «Слово і Діло».

Дві найбільші профспілки Іспанії – UGT і ССОО – організували протестний марш під гаслом «У першу чергу люди та їхні права». Демонстрація стала продовженням 60 менш численних протестів, які відбувалися в усій країні останніми днями.

«Ми не дозволимо уряду залишити скорочення останніх років», – сказав лідер UGT Хосе Марія Альварес. Марш був підтриманий лідерами іспанських соціалістів та крайніх лівих сил.

У Венесуелі через нестачу готівки почалися масові протестиУряд Венесуели несподівано вивів з обігу найбільшу банкноту у результаті чого, у багатьох людей не залишилося готівки для покупки найнеобхіднішого.

У профспілках стверджують, що скорочення державних витрат та реформа трудового законодавства, які були проведені консервативним урядом Іспанії в рамках боротьби з економічною кризою за останні п'ять років, завдали удару по працівниках та їхній купівельній спроможності.

Учасники мітингу вимагають від уряду консервативного прем'єр-міністра Маріано Рахоя, серед іншого, підвищення соціальних виплат, зарплат та пенсій, більш справедливої податкової політики та припинення заходів з лібералізації ринку праці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Польщі опозиція блокуватиме трибуну й президію Сейму до 20 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: