В Британії страйкуватимуть аеропорти

Читать на русском
Співробітники 18 аеропортів Великобританії оголосили на 23 грудня 48-годинний страйк через невдоволення умовами роботи.

Співробітники 18 аеропортів Великобританії оголосили на 23 грудня страйк тривалістю 48 годин через невдоволення умовами роботи. Зокрема, буде страйкувати і головний лондонський аеропорт Хітроу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо».

За даними профспілки Unite, в страйку візьмуть участь співробітники, що відповідають за реєстрацію пасажирів, прийом, видачу і відвантаження багажу. Всього застрайкують більше 1,5 тис. Співробітників Swissport - однієї з найбільших в світі компаній, що займаються обслуговуванням і перевезенням багажу в аеропортах. Співробітники компанії незадоволені умовами роботи і оплатою праці. Вони заявляють, що страйк напередодні Різдва є для них «останньою надією».

Раніше працівники проголосували проти угоди з компанією, що передбачає підвищення зарплат на 4,65% в найближчі три роки. Профспілка стверджує, що це ледь відповідає рівню інфляції. Крім того, співробітники незадоволені, що компанія хоче заморозити виплати понаднормових.

Нагадаємо, німецька авіакомпанія Lufthansa домовилася з профспілкою пілотів Vereinigung Cockpit про врегулювання трудового спору щодо підвищення оплати праці пілотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: