Польська опозиція блокуватиме трибуну до вівторка

Читать на русском
Польська опозиція блокуватиме трибуну і президію Сейму щонайменше до 20 грудня. Опозиційні сили також не виключають необхідності дострокових парламентських виборів.
Фото: Reuters

Польська опозиція блокуватиме трибуну і президію Сейму щонайменше до 20 грудня. Опозиційні сили також не виключають необхідності дострокових парламентських виборів.

Про це пише «Укрінформ», повідомляє «Слово і Діло».

«Ми прийняли рішення, що залишаємося у залі засідань до вівторка. Після того, що трапилося вчора, після викидання ЗМІ (з парламенту – Ред.), була спроба також викинути й депутатів», – заявив після засідання керівництва найбільшої опозиційної партії «Громадянська платформа» її лідер Гжегож Схетина.

За його словами, у залі постійно перебуватиме кілька десятків депутатів.

Лідер іншої опозиційної партії «Сучасна» Ришард Петру заявив, що у випадку погіршення ситуації у суспільстві у зв’язку з кризою парламенту необхідними можуть стати дострокові парламентські вибори. Петру наголосив, що його партія вважає парламентське засідання незавершеним і воно повинно продовжуватися.

Глава МВС Польщі звинуватив опозицію у спробі захоплення владиДії опозиції у польському Сеймі можна охарактеризувати як спробу захоплення влади. За його словами, у спробі захоплення влади винні «Громадянська платформа», а також партії Nowoczesną і PSL.

«А якщо його не буде, то ми й надалі блокуватимемо трибуну, а тоді станеться параліч держави, оскільки не можна погоджуватися, щоб PiS засідав сам із собою», – заявив лідер парті «Cучасна».

У даний момент під стінами Сейму у Варшаві триває маніфестація, протести також відбуваються у деяких інших містах Польщі.

Нагадаємо, у Варшаві спалахнули масштабні протести після прийняття бюджету країни на 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: