Жуків острів повернули у власність Києва

Читать на русском
Будівництво житла на території природно-заповідного фонду загрожувало знищенням усього заповідника Жуків острів.

Господарський суд Києва повернув громаді міста 74,69 гектара землі, розташованих у Голосіївському районі столиці на території ландшафтного заказника місцевого значення Жуків острів.

Про це йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, в 2007 році міськрада Києва безкоштовно передала в приватну власність 67,21 га землі під будівництво житла чотирьом фізособам, які поліпшення житлових умов не потребували. Крім того, 7,48 га були передані в довгострокову оренду з рекреаційною метою та для благоустрою території.

В подальшому кооператив, який отримав землю, передав її в статутний фонд інших підприємств, відзначили в Генпрокуратурі.

Будівництво житла на території природно-заповідного фонду загрожувало фактичним знищенням заповідника, підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, що колишній голова Києво-Святошинської райадміністрації Микола Шкаврон засуджений на 5 років умовно за незаконне виділення 350 га землі на суму 374 млн грн.

Раніше Київський апеляційний суд скасував рішення Київської міської ради про передачу в оренду земельної ділянки площею 0,1 га в центрі Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: