РФ внесла до «чорного списку» Світовий конгрес українців

Читать на русском
19 грудня президент Світового конгресу українців Євген Чолій повідомив, що влада РФ внесла СКУ до списку небажаних організацій.

Влада Росії внесла Світовий конгрес українців до списоку «небажаних організацій».

Про це заявив президент СКУ Євген Чолій, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

За його словами, в Москві «цілих три відомства» вирішують питання залишити СКУ на постійній основі в цьому переліку. Така ситуація, вважає президент СКУ, може значно ускладнити відносини між Конгресом та українськими організаціями в Росії.

У США розглянуть можливість зняття санкцій з РФ – радник ТрампаОдин із радників Дональда Трампа провів у Москві консультації з американськими бізнесменами щодо зняття санкцій з Росії.

Чолій також зазначив, що внесення СКУ до «чорного списку» було непрозорим: «Ніхто не повідомив, що це питання розглядається, не звертався, не надав можливості представити свою позицію. СКУ дізнався про такий розвиток подій зі ЗМІ».

Щодо діяльності українських організацій у Росії, то Міністерство внутрішніх справ РФ і суд ліквідували дві найважливіші українські крайові організації – Об'єднання українців Росії та Федеральну національно-культурну автономію українців Росії. Президент СКУ наголосив, що українці в РФ уже двічі намагалися відновити ці дві організації, але їхні спроби були невдалими.

Чолій зазначив, що до складу СКУ належать п'ять регіональних організацій із Росії, які беруть участь у діяльності Конгресу.

Як повідомлялося раніше, в Росії назвали причини, через які будуть відслідковувати всіх громадян України, що прибувають з материкової частини країни до анексованого Криму.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України і Світовий конгрес українців уклали меморандум про співпрацю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: