Експерт: мінські переговори замість війни – не найгірший варіант для Донбасу

Читать на русском
Олексій Мельниквійськовий експерт

Річ у тім, що залишаючи переговорний процес у Мінську, Роман Безсмертний зазначив, що він працював на волонтерських засадах.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт зовнішньої політики та міжнародної безпеки Олексій Мельник, аналізуючи інформацію про те, що склад української частини політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу найближчим часом буде змінено.

«Відповідно, це означає, що весь Мінський процес з української сторони відбувається на волонтерських засадах. Це свідчить не на користь України, тому що неможливо серйозні державні справи вирішувати на волонтерських засадах», – розповів Мельник.

За його словами, роль персоналій є важливою, але при цьому найбільш важливим є те, що РФ має ключову групу, яка займається лише Мінським процесом.

«Це не є їхнім додатковим навантаженням. Вони професійно працюють над Мінським процесом. У нас же ключові учасники цього процесу працюють на незрозумілих волонтерських засадах. Це одна з причин проблем, пов'язаних із переговорами», – наголосив експерт.

Експерт: «Мінськ» для України – те ж саме, якби США сіли за круглий стіл з «Аль-Каїдою»Військовий проаналізував інформацію про те, що глави МЗС «нормандської четвірки» хочуть провести місцеві вибори на Донбасі протягом першого півріччя 2016 року.

На переконання експерта, за відсутності стратегії, ключової групи, єдиним завданням якої буде ведення переговорів, не варто очікувати, що Україна зможе досягти суттєвих результатів, навіть знаючи про безперспективність самих цих угод.

«Якщо йдуть переговори замість війни – це не найгірший варіант, навіть якщо вони безперспективні, але при цьому, якщо ми хочемо чогось домогтися від них, то має бути група людей, функціональним обов'язком яких буде ведення переговорів», – проаналізував ситуацію Олексій Мельник.

Нагадаємо, наприкінці квітня представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Роман Безсмертний заявив, що вирішив припинити свою роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: