Ескперт: дедлайн для РФ у питанні санкцій – осінь 2017 року

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Ще певний час санкції проти РФ протримаються, але є підстави для зміни риторики в цьому питанні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, аналізуючи заяву Меркель та Олланда про збереження санкцій проти РФ.

«Через деякий час може відбутися пом'якшення або навіть скасування санкцій, оскільки Європа не є єдиною державою. В них немає єдиної економіки, єдиного запасу. Це об'єднання різних держав, у більшості маленьких порівняно з РФ», – розповідає політолог.

Росія, додав експерт, уже адаптувалася й може терпіти ці санкції. РФ диверсифікувала свої ринки збуту й ще більше розвиває партнерство з азіатськими країнами.

«Відповідно, такого сильного ефекту вже немає», – підкреслив він.

Меркель доведеться побачити на карті Україну не в розрізі «Мінська», а як елемент безпеки Європи – експертПолітолог припустив, в зв'язку з чим та як можуть змінитися відносини Німеччини з НАТО та Росією.

Водночас, пояснив політолог, санкції б'ють по європейських країнах, які тепер не можуть торгувати з РФ і зазнають економічних втрат. Саме цим пояснюється збільшення кількості правих рухів у Європі.

«Націоналістичні рухи ставлять інтереси своєї країни вище, ніж інтереси всього Союзу, й цілком імовірно, що протягом найближчих десяти років ми побачимо поступовий розпад ЄС», – аналізує Биков.

На його переконання, вже років за десять ми не побачимо ЄС в тому вигляді, в якому він існує зараз.

Резюмуючи, політолог зазначив, що дедлайном для РФ у питанні санкцій є осінь 2017 року.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр також виступив за продовження санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: