У Німеччині прискорять депортації тих, кому відмовили в статусі біженця

Читать на русском
У Німеччині на конференції в Саарбрюккені домовилися про необхідність прискорення процедури депортації тих, кому відмовили в статусі біженця.

Міністри внутрішніх справ федеральних земель Німеччини на конференції в Саарбрюккені домовилися про необхідність прискорення процедури депортації тих, кому відмовили в статусі біженця.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Як заявив міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр після конференції, готується відповідне рішення, яке має ухвалити канцлер ФРН Ангела Меркель і голови земельних урядів щодо координації зусиль на національному рівні.

У Мін'юсті пропонують прийняти сирійських біженців заради «безвізу»У Міністерстві юстиції України запропонували прийняти до себе в країну сирійських біженців за отримання «безвізу».

Зазначимо, що у ФРН за депортацію відповідають органи федеральних земель. Розбіжності між міністрами виникли щодо необхідності внесення законодавчих змін.

«Я вважаю, що ми, можливо, будемо вимагати внесення змін до законодавства», – зазначив де Мезьєр.

Очікується, що цього року примусово чи добровільно територію Німеччини залишать близько 100 тисяч іноземців, які не можуть претендувати на статус біженця.

З мільйона мігрантів, які прибули в Німеччину в 2015 і 2016 роках, близько 500 тисяч осіб не мають перспективи отримати цей статус.

Нагадаємо, що Німеччина до 2018 року виділить із федерального бюджету 2 мільярди євро на рік на інтеграцію біженців. Також ФРН виділить додаткові кошти на житло для мігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: