В Італії капітана корабля визнали винним у загибелі 700 мігрантів

Читать на русском
Сицилійський суд визнав тунісця Мохаммеда Алі Малека винним в аварії корабля, під час якого загинули 700 мігрантів.

Суд в Сицилії визнав громадянина Тунісу Мохаммеда Алі Малека винним в аварії корабля, яка відбулося в Середземному морі в квітні 2015 року. В результаті аварії загинули 700 африканських мігрантів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Риболовецьке судно, яким керував Мохаммед Алі Малек, затонуло біля берегів Лівії, понад 700 нелегальних мігрантів, які перебували на борту, загинули. Врятуватися змогли лише 28 чоловік.

Більшість загиблих виявилися замкнутими в трюмі. Більшість жертв корабельної аварії були мігрантами з Малі, Гамбії, Сенегалу і Ефіопії, які сподівалися дістатися до південного італійського острова Лампедуза.

Як встановило слідство, переповнене судно з мігрантами з вини капітана зіткнулося з контейнеровозом, який йшов на допомогу, і швидко пішло на дно.

Мохаммеду Алі Малеку загрожує до 18 років в'язниці за звинуваченням у порушенні правил мореплавання і ненавмисному вбивстві. Його також звинувачують в організації незаконної міграції.

Ця подія на море змусила владу ЄС замислитися про необхідність вжиття ефективних заходів для вирішення міграційного кризи в Середземномор'ї.

Незважаючи на зусилля ЄС, кількість людей, які нелегально намагаються потрапити в Італію з країн Північної Африки, за 2016 року зросла до 175 тис. чоловік, повідомляє ООН.

Кількість нещасних випадків з нелегальними мігрантами на море також зросла і становить 4742 - майже на тисячу випадків більше, ніж в минулому році.

Нагадаємо, цього року кількість біженців, які прибули до Італії з Північної Африки, досягло рекордного рівня - 171 тис.осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: