У Латвії штрафуватимуть за незаконне носіння військової форми

Читать на русском
Штрафувати будуть за те, що форму носить людина, яка не перебуває в лавах Національних збройних сил Латвії. Розмір штрафу становитиме до 2000 євро.

У Латвії за незаконне носіння форми передбачений штраф у розмірі до 2 тисяч евро.

Про це повідомляє Delfi, передає «Слово і Діло».

У разі, якщо фізичну або юридичну особу спіймають на незаконній торгівлі формою, складовими частинами чи відзнаками латвійської армії, штрафи становитимуть €2тис. і €20 тис. відповідно.

Україна домовилася про повернення вкрадених чиновниками грошей із ЛатвіїЗаступник генпрокурора України Євген Єнін обговорив із генпрокурором Латвії Еріксом Калнмеєрсом питання повернення в Україну конфіскованих латвійськими органами злочинних активів колишніх українських чиновників.

У Латвії з метою боротьби із загрозами «гібридної» війни Міністерство оборони розробило поправки до законів, які передбачають більш суворі умови, що стосуються військової форми армії Латвії, її складових частин і відзнак.

«Якщо зараз людину можуть оштрафувати лише в тому разі, коли вона незаконно замовляє собі перераховані вище речі, то незабаром каратимуть і за те, що форму носить людина, яка не перебуває в лавах Національних збройних сил», – зазначає видання.

13 грудня уряд схвалив цю ініціативу.

Раніше повідомлялося, що Сейм Латвії відхилив пропозицію щодо поправки до закону про національну безпеку, згідно з яким громадянам Латвії було дозволено служити в українській армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: