Україна домовилася про повернення вкрадених чиновниками грошей із Латвії

Читать на русском
Україна та Латвія зміцнили співпрацю у кримінальних провадженнях і шляхах повернення в Україну заарештованих і конфіскованих латвійськими органами активів, виведених українськими чиновниками.

Заступник генпрокурора України Євген Єнін обговорив із генпрокурором Латвії Еріксом Калнмеєрсом питання повернення в Україну конфіскованих латвійськими органами злочинних активів колишніх українських чиновників.

На зустрічі також був присутній заступник Калнмеєрса Арвідс Калниньш і глава Служби запобігання легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, Вієстурс Бурканс, передає «Слово і Діло».

«Сторони домовилися узгодити подальші заходи в рамках національних правових систем, необхідні для повернення в Україну конфіскованих Латвією злочинних статків українських екс-чиновників», – йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

Корупція знищує український бізнес, а чиновники їй у цьому допомагають – ЛяшкоЛідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко вважає, що жодних позитивних змін у боротьбі з корупцією в Україні не відбулося.

Основними темами для обговорення під час зустрічі стали міжнародне співробітництво в кримінальних провадженнях і шляхи повернення в Україну заарештованих і конфіскованих латвійськими компетентними органами злочинних активів колишніх українських чиновників.

Як повідомлялося раніше, в першій половині 2016 року українські силові відомства затримали при спробах отримання хабара понад 600 державних чиновників.

Нагадаємо, що військова прокуратура викликає колишнього міністра оборони Михайла Єжеля на допит в якості підозрюваного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: