Росію звинуватили в зловживанні правом вето в Радбезі ООН

Читать на русском
Франція звинуватила Росію в зловживанні правом вето в Раді безпеки ООН при голосуваннях за резолюції Радбезу.

Франція звинуватила Росію в зловживанні правом вето в Раді безпеки ООН при голосуваннях за резолюції, в яких РФ є зацікавленою стороною.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

«Рада Безпеки не впоралась зі своїм завданням, тому що Росія використовувала і неодноразово зловживала своїм правом вето, навіть коли було запропоновано оголосити про припинення вогню на сім днів», - заявив постпред Франції в Радбезі ООН Франсуа Делаттр під час екстреного засідання РБ у вівторок, 13 грудня.

РФ заблокувала декларацію щодо України на засіданні Ради міністрів ОБСЄРосійська делегація в Організації з безпеки і співробітництва в Європі заблокувала декларацію щодо кризи в Україні та навколо країни на засіданні Ради міністрів ОБСЄ.

Звертаючись до представника РФ Віталія Чуркіна, Делаттр запитав: «Як ви можете встати на сторону такої жорстокості і допустити зловживання Статутом ООН?» «Сили Асада за підтримки Росії і Ірану вчергове дали нове визначення поняттю «жах». Вони перейшли до масового знищення людей, стали вдиратися в будинки і вбивати мирних жителів. Жінки накладають на себе руки, щоб їх не згвалтували. Людей спалюють живцем», - заявив Делаттр, описуючи звірства військ режиму сирійського президента Башара Асада, які ведуть наступальну операцію в Алеппо.

Представник Франції назвав ситуацію в Алеппо найпохмурішою сторінкою в історії ООН, а також слідом за генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном закликав Сирію, Росію та Іран негайно припинити збройні дії в Алеппо і керуватися гуманними міркуваннями. «Мирних людей треба захищати навіть в умовах війни. Настійно закликаємо режим Асада, Росію та Іран дотримуватися цих правил і дотримуватися волю більшості членів РБ ООН і більшості членів Генасамблеї », - резюмував Делаттр.

Нагадаємо, Росія і Китай наклали вето в понеділок, 5 грудня, на резолюцію Ради безпеки ООН з питання припинення вогню в сирійському Алеппо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: