У ГПУ розповіли про подальшу долю «скарбів Азарова»

Читать на русском
ГПУ направила запити до Національної поліції для отримання майна екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова, знайденого в одній із квартир у Києві.

Генеральна прокуратура України направила запити до Національної поліції для отримання майна екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова, знайденого в одній із квартир у Києві.

Про це очільник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив у ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Якщо буде обвинувальний вирок, в якому передбачена конфіскація майна, це піде в дохід держави ... Ми направили запити до поліції з тим, щоб отримати ці речі. Тому що на них ми можемо накласти арешт саме як на майно Азарова, яке потім може підлягати конфіскації, й зараз відбувається цей процес», – сказав він.

Азаров прокоментував знахідки поліції в його київській квартиріЕкс-міністр Азаров не підтвердив і не спростував належність йому всіх знайдених цінних речей.

Горбатюк зазначив, що Азарову повідомили про підозру в причетності до злочинів на Майдані, зокрема до ухвалення Кабміном постанов, якими правоохоронцям дозволялося застосовувати проти учасників акцій протесту спецзасоби посиленої дії – світлошумові й газові гранати.

Також йому повідомилипро підозру за ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата державних коштів у епізоді виділення коштів на створення телекомунікаційної лінії спецзв'язку при приватизації «Укртелекому»).

Нагадаємо, раніше в Києві поліцейські виявили квартиру-склад екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова, набиту стародавніми скарбами, дорогими творами мистецтва та нагородною зброєю.

Знайдені речі, вартість яких, за попередньою оцінкою, становить близько 5 млн дол., можуть бути використані в якості речових доказів у кримінальних провадженнях. Азаров визнав, що знайдені цінні речі можуть належати йому, й обіцяв боротися за їх повернення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: