У «Нафтогазі» назвали вартість української газотранспортної системи

Читать на русском
Створена в рамках процесу реструктуризації НАК нова компанія Магістральні газопроводи України з управління ГТС України має запрацювати в третьому кварталі 2017 року.

Ринкова ціна української газотранспортної системи становить близько $30 млрд, що навіть менше сукупних вимог за позовами «Газпрому» до компанії в Стокгольмському арбітражі.

Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє «Слово і Діло».

Голова правління додав, що якщо компанія програє «Газпрому» в Стокгольмському суді, то позовна сума в $38 млрд, яку вимагає російська компанія, буде непідйомною для «Нафтогазу».

Коболєв також нагадав, що створена в рамках процесу реструктуризації НАК компанія «Магістральні газопроводи України» має запрацювати в третьому кварталі 2017 року, після набуття чинності рішенням Стокгольмського арбітражу в справі з «Газпромом».

У найближчих планах уряду створення нового оператора ГТС України – КістіонСтворення нового оператора ГТС України й розгляд актуалізованого плану реструктуризації «Нафтогазу» є в найближчих планах уряду.

Як повідомлялося раніше, український і польський оператори газотранспортних систем ПАТ «Укртрансгаз» і GAZ-SYSTEM S.A. підписали угоду про правила взаємодії, якими будуть регулюватися проектні та будівельні роботи зі з'єднання транспортних систем двох країн.

Нагадаємо, що «Укртрансгаз» підписав меморандум про співпрацю з операторами ГТС Греції (DESFA S. A.), Болгарії (Bulgartransgaz EAD) та Румунії (Ngtc Transgaz S. A.).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: