У найближчих планах уряду створення нового оператора ГТС України – Кістіон

Читать на русском
Кабмін розгляне варіанти створення нового оператора газотранспортної системи України найближчим часом.

Створення нового оператора ГТС України та розгляд актуалізованого плану реструктуризації «Нафтогазу» є в найближчих планах уряду.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні зустрівся з представниками Світового банку. Поінформував їх про наші досягнення в питаннях реформи НАК «Нафтогаз України». Зокрема, про те, що в найближчих планах уряду – розгляд актуалізованого плану реструктуризації «Нафтогазу», створення нового оператора ГТС України тощо», – пише він.

Віце-прем'єр висловив упевненість, що від конструктивного діалогу й плідної співпраці з міжнародними партнерами залежить успіх реформ в Україні.

Україна об'єднує ГТС з Болгарією, Румунією і ГрецієюУкртрансгаз підписав меморандум із операторами ГТС Болгарії, Румунії і Греції щодо створення газотранспортного коридору.

Нагадаємо, що у вересні в Кабінеті міністрів відбулося перше засідання робочої групи з питань прискорення реформування ПАТ «НАК «Нафтогаз України» під головуванням віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона.

Раніше уряд мав намір до вересня виділити зі структури НАК «Нафтогаз України» самостійного оператора газотранспортної системи країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: