Обсяги сільгоспвиробництва в Україні збільшилися на 3% – Держстат

Читать на русском
Виробництво рослинницької продукції за 11 місяців цього року зросло на 5,3 відсотка. Водночас виробництво тваринницької продукції в січні-листопаді 2016 року скоротилося на 2,9 відсотка.

Зростання виробництва продукції агропромислового комплексу в Україні в січні-листопаді 2016 року склало 2,9% порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Державної служби статистики України.

Зокрема, сільськогосподарські підприємства за звітний період порівняно із січнем-листопадом 2015 року збільшили виробництво на 4%, а населення – на 1,6%.

Виробництво рослинницької продукції за 11 місяців цього року зросло на 5,3%. Зростання виробництва в сільгосппідприємствах і в домогосподарствах склало 6,1% і 4,2% відповідно.

Водночас виробництво тваринницької продукції в січні-листопаді 2016 року скоротилося на 2,9%. На підприємствах скорочення склало 2,4%, а в господарствах населення – 3,2%.

У Мінагрополітики оприлюднили обсяги виробництва гречки цього рокуСільськогосподарські підприємства завершили збирання гречки, зібравши 192 тис. тонн із площі 150 тис. га.

Дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

У січні-вересні 2016 року сільгоспвиробництво зросло на 0,9% порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Нагадаємо, що завдяки зміні ставлення до бізнесу, а також інтенсифікації виробництва Україна зможе виробляти 100 млн тонн зернових на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: