Україна вироблятиме 100 мільйонів тонн зернових на рік – прогноз Мінагропроду

Читать на русском
Зростання врожайності зернових буде цілком реальним за рахунок інтенсифікації виробництва в агропромисловому комплексі України.

Завдяки зміні ставлення до бізнесу, а також інтенсифікації виробництва Україна зможе виробляти 100 млн тонн зернових на рік.

Про це під час Форуму «Україна-Ізраїль 2016. 25 років дипломатичних відносин: від загальної спадщини до спільного бачення», заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, передає «Слово і Діло» з посиланням на Agravery.

«Завдяки зміні ставлення до бізнесу згадана цифра стане можливою. Нашим фермерам необхідно запроваджувати сучасні технології, такі як, наприклад, пропонує Ізраїль: у виробництві молока, системах зрошення, переробці продуктів харчування та в інших напрямках», – додає вона.

Водночас, за її словами, малі та середні фермери досі не рахують економіку виробництва: скільки й чого вносять у землю та що це приносить.

Експорт агропродукції приніс Україні $10 мільярдівУкраїнські аграрії за дев'ять місяців 2016 року експортували аграрної продукції на 10,4 мільярда доларів, що склало 40,2% від загального обсягу національного експорту за цей період.

«З одного боку, можна сказати, що наше сільське господарство інтенсивне, а з іншого – наші малі й середні сільгоспвиробники займаються аграрною справою не в найактивніший спосіб», – каже Трофімцева.

Як повідомлялося раніше, згідно з прогнозом Мінагропроду, врожай зернових в Україні в 2016 році складе 64 млн тонн за середньої врожайності 44 центнери з гектара.

З початку 2016/2017 маркетингового року з України було експортовано 17,3 млн тонн зернових станом на 25 листопада, що на 815 тис. тонн перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: