Гройсман розповів, на скільки зростуть зарплати вчителів в Україні

Читать на русском
Після ухвалення Державного бюджету на 2017 рік заробітна плата вчителів в Україні може зрости на 50 відсотків.

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні ухвалить рішення про підвищення заробітної плати педагогам.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

«Заробітна плата вчителя зросте на 50%. Звісно, це рішення може бути реалізоване лише тоді, коли буде ухвалений Державний бюджет на 2017 рік. Але уряд від себе зробив усе можливе, щоб Бюджет був якісно підготований і пріоритети в ньому визначені. Зараз ми ухвалимо рішення про підвищення тарифних розрядів», – сказав Гройсман.

Гройсман розповів, на що вплине зростання мінімальної зарплати з наступного рокуУ Кабінеті міністрів сподіваються, що зростання мінімальної зарплати до 3200 грн із 1 січня 2017 року стане стимулом зростання внутрішнього споживання.

«Сподіваємося, що парламент наступного пленарного тижня ухвалить український Бюджет і ми з 1 січня вже почнемо фінансувати підвищену заробітну плату», – додав він.

«Це дуже делікатна сфера. Вона стосується наших із вами дітей. Якщо ми можемо з вами при вищій освіті здобути наступну, другу освіту, третю, закінчити декілька вишів, то маємо усвідомити, що до дитячого садка та школи дитина піде один раз у житті», – сказав Гройсман.

Він наголосив, що влада не має жодного морального права обмежити доступ дітей до школи, садочка та нормальної освіти. «Ми маємо створити умови для належної якості освіти», – сказав прем'єр.

За його словами, сьогодні на засіданні уряду буде презентована концепція нової української школи.

Нагадаємо, раніше міністр освіти Лілія Гриневич повідомляла, що в 2017 році зарплати вчителів будуть збільшені на 30%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: