ВР схвалила підвищення мінімальної зарплати

Читать на русском
За словами Гройсмана підвищення поліпшить ситуацію в економіці країни і створить додаткові робочі місця.

Верховна Рада прийняла законопроект, яким підвищується мінімальна заробітна плата і страхові виплати.

За відповідний законопроект №5130-1 з поправками за основу проголосували 227 народних депутатів, повідомляє «Кореспондент», передає «Слово і Діло».

«Цим законом з 1 січня 2017 ми вводимо мінімальну зарплату 3200 грн. Від села у велике місто ніхто не буде отримувати менше, ніж 3200 грн», - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Підвищення мінімальної зарплати не вплине на субсидії – ГройсманПрем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що підвищення мінімальної заробітної плати не може призвести до скасування субсидій.

За його словами, даний законопроект і підвищення мінімальної зарплати поліпшить ситуацію в економіці країни і створить додаткові робочі місця.

Міністр соціальної політики Олександр Рева розповів в Раді деталі щодо змін, пов'язаних з мінімальною заробітною платою.

«Законопроект передбачає внесення наступних змін – впровадження європейських підходів до визначення розміру мінімальної заробітної плати. А також скасування прив'язки посадових окладів високопосадовців до показника мінімальної заробітної плати», - сказав він.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року мінімальна зарплата в Україні складе 3200 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: