Україна досягла значного прогресу у втіленні реформ – доповідь ЄС

Читать на русском
Європейська служба зовнішньої політики й безпеки та Європейська комісія оприлюднили спільну доповідь, в якій аналізується стан виконання Україною порядку денного асоціації з 1 січня 2015 року.
Фото з відкритих джерел

Європейська служба зовнішньої політики й безпеки та Європейська Комісія оприлюднили спільну доповідь, в якій аналізується стан виконання Україною порядку денного асоціації з 1 січня 2015 року.

Про це повідомляється на сайті Європейської служби зовнішньої політики і безпеки, пише «Слово і Діло».

«Україна в дуже складних умовах за два останніх роки зробила великий крок. Сьогоднішній звіт повністю визнає цю роботу», – сказала верховний представник ЄС у зовнішніх справах та політиці безпеки Федеріка Могеріні.

Вона зазначила, що тепер вкрай важливо перейти від ухвалення законодавства й створення інститутів до повного здійснення цих реформ, і Україна може розраховувати на підтримку Євросоюзу.

У Києві відкрився Офіс реформ із децентралізаціїМіністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запустило Центральний офіс реформ із питань децентралізації.

У доповіді вказується, що Україна реалізувала низку реформ у боротьбі з корупцією та впорядкуванні банківської системи, й розпочала реалізацію амбітних реформ в енергетичному секторі, а також зміцнення демократії та верховенства закону.

Своєю чергою, єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган визнав, що зусилля України в проведенні реформ принесли результати.

Спільна доповідь відзначає позитивні результати реформ у стратегічних питаннях, які визначені в Угоді про асоціацію Україна-ЄС. У доповіді також вкотре наголошується, що Україна успішно виконала всі критерії для лібералізації візового режиму.

Нагадаємо, Європейський парламент переніс розгляд надання Україні безвізового режиму на 1 лютого 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: