НАТО закликає Україну прискорити проведення системних реформ

Читать на русском
В Організації Північноатлантичного договору закликають Україну прискорити проведення системних реформ.

В Організації Північноатлантичного договору (НАТО) закликають Україну прискорити проведення системних реформ.

Про це сказав голова Представництва НАТО, директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Олександр Вінніков сьогодні на прес-конференції «Допомога НАТО: зміцнюючи безпеку та стійкість України», передає «Слово і Діло».

Як зауважив Вінніков, Україна має безпрецедентний рівень підтримки з боку міжнародних партнерів, в тому числі й НАТО.

«Ми заохочуємо наших українських партнерів просуватися шляхом реформ навіть із більшою рішучістю у впровадженні ключових реформ. Україна зробила багато, але багато викликів зберігається, й Україна не має втратити «вікно можливостей». Вона сьогодні має прискорити темпи системних реформ у дуже швидкоплинному міжнародному середовищі», – заявив він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на референдуміСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зокрема, на Варшавському саміті був затверджений комплексний пакет допомоги, який, за його словами, «спрямований на консолідацію й збільшення практичної допомоги НАТО Україні для того, щоб Україна могла краще займатися власною безпекою й проводила необхідні реформи».

У цьому зв'язку Вінніков наголосив, що комплексний пакет допомоги містить 40 різних заходів підтримки в 13 ключових напрямках реформування, в тому числі сприятиме підтримці реформи сектору безпеки та оборони, зосереджуючи увагу на ключовому принципі цивільного контролю й демократичного нагляду за Збройними силами.

Він запевнив, що Альянс зацікавлений допомагати Україні в реалізації євроатлантичних стандартів, щоб Україна стала більш стійкою в протистоянні російській агресії.

Нагадаємо, раніше в Москві заявили, що чекають відновлення співпраці з НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: