Порошенко підписав указ про посилення прав людей з інвалідністю

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав указ про посилення прав людей з обмеженими можливостями.

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками громадського руху людей з інвалідністю, підписав Указ «Про створення умов для реалізації прав людьми з інвалідністю».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента.

«Такі дефініції як рівноправність, інклюзія, універсальний дизайн, доступність повинні стати абсолютно відправними точками для кожного чиновника, кожного державного службовця, для всіх без винятку пересічних громадян України», - сказав Глава держави.

В Україні скасували поняття «інвалід»Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення зміни до закону України «Про ратифікацію Конвенції про права інвалідів і факультативного протоколу до неї».

Серед кроків, які необхідно зробити для реалізації поставленої мети, Президент назвав першочергово посилення відповідальності за порушення прав і законних інтересів людей з інвалідністю, формування в свідомості громадян толерантного ставлення до людей з інвалідністю, поліпшення рівня та якості забезпечення людей з інвалідністю медичними та реабілітаційними послугами.

«Ми повинні робити надзвичайно важливі кроки. Починаючи з дитячих садів і шкіл, гуртожитків в університетах, метро, ​​магазинів, проектно-архітектурних бюро, які створюють проекти, міської влади», - сказав Глава держави, наголосивши і на необхідності розвитку інклюзивної освіти.

«І коли ми говоримо про європейську інтеграцію, ми всі повинні розуміти, що це і шана, повага і захист інтересів людей з інвалідністю, а не просто почепити синій прапор із зірками. Тому що реформи, особа країни починається в першу чергу з кожного з нас», - додав він.

Нагадаємо, восени Порошенко підписав закон «Про військовий обов'язок і військову службу», який передбачає звільнення від служби в армії батьків дітей-інвалідів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: