Порошенко звільнив батьків дітей-інвалідів від військової служби

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1448 Про військовий обов'язок і військову службу, який звільняє від військової служби осіб, які утримують дітей-інвалідів 1 або 2 групи.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про військовий обов'язок і військову службу», що передбачає звільнення від служби в армії батьків дітей-інвалідів.

Відповідний закон №1448 був підписаний президентом 4 листопада, повідомляється на сайті Верховної Ради, передає «Слово і Діло».

Відповідно до закону, від військової служби звільняються матері (батьки) - військовослужбовці, які містять повнолітньої дитини віком до 23 років, якщо він є інвалідом 1 або 2 групи.

Також від військової служби звільняються ті військовослужбовці, на утриманні яких знаходиться дитина-інвалід підгрупи А у віці до 18 років, у разі якщо такі військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони підготували проект закону «Про військової поліції України», згідно з яким цей орган планують створити до кінця 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: