Глобальний статус «закону Магнітського» та сигнал від США: оцінка експерта

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Таке рішення з боку США варто розцінювати як сигнал своїм найближчим союзникам.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що Сенат США схвалив законопроект про глобальний статус «закону Магнітського».

«Примітно, що Великобританія ухвалює свій «закон Магнітського», але по суті питання з ним вирішене. Це адаптований до британських умов закон, тобто з урахуваннями особливостей Британії», – відзначив Цибулько.

За його словами, в Британії свої рахунки з приводу цього: вбивство на її території Литвиненка, ще низки персонажів із російського бізнесу та політики, включно з дивним повішенням Березовського.

«Британія розуміє, що має свої ризики, оскільки російських активів у лондонському Сіті понад 100 мільярдів доларів. Проте Великобританія йде на те, щоб працювати з чистими фінансами, а не зі схемами», – підкреслив експерт.

Штайнмаєр: рано скасовувати санкції проти РосіїМіністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не підтримує швидке зняття санкцій із Росії.

Водночас, підкреслив він, російська влада поводиться, як вигнанець-хуліган, тому для США немає жодного політичного сенсу йти на компроміси й, наприклад, ветувати закон.

«Навпаки, суспільства багатьох країн пресують свій політичний клас, щоб розширювати санкції та посилювати тиск на Путіна», – резюмував Володимир Цибулько.

Як відомо, документ передбачає розширення «закону Магнітського» на весь світ, однак поки чинний президент США Барак Обама ще має підписати документ.

«Закон Магнітського» передбачає візові заборони та заморожування майна чиновників РФ, причетних до смерті юриста Сергія Магнітського в російській в'язниці в 2009 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: