Гройсман розповів про зловживання під час розрахунків тарифів за комунальні послуги

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів, із чиєї провини можуть бути завищені суми в рахунках за житлово-комунальні послуги.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі одного з телеканалів розповів, що причиною підвищення цін на комунальні послуги може бути зловживання повноваженнями конкретних служб теплокомуненерго.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «РБК-Україна».

«Ми не виключали й не виключаємо зараз, що на місцях можуть бути зловживання», – зізнався Гройсман.

«На місцях призначає тарифи не уряд. Нараховують конкретні теплокомуненерго, які мають свої абонентські служби. Ось вони нараховують, і коли вони бачать, що тариф нараховується чомусь із різницею в два-три рази, це означає лише одне – тотальне зловживання», – розповів він.

При цьому глава Кабміну підкреслив, що уряд реагуватиме на такі маніпуляції.

«Ми постійно вдосконалюємо нормативну базу, щоб не дати нікому в країні зловживати на таких рахунках», – наголосив прем'єр.

Також, за його словами, нещодавно було ухвалено рішення, яке зобов'язує більшість міст України нараховувати тарифи за тепло не за нормами на житлово-комунальні послуги, а за показниками лічильників, що є в місті.

«Тобто запровадили таку спеціальну систему, щоб зменшити можливість зловживання в цьому питанні. Але будемо далі відслідковувати, що відбуватиметься», – повідомив Володимир Гройсман.

Як відомо, уряд України на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом із листопада запустив 12-місячну розстрочку на сплату житлово-комунальних послуг.

Раніше в Мінсоцполітики повідомили, що населення витрачає половину заробітку на оплату комунальних послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: