Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв карати штрафними санкціями надавачів житлово-комунальних послуг, якщо вони будуть завищувати рахунки

16 листопада 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв карати штрафними санкціями надавачів житлово-комунальних послуг за завищені рахунки у платіжках споживачів. Прем'єр також зазначив, що також може бути й питання кримінальної відповідальності за виставлення рахунків за ЖКП «за неадекватними цінами».
Виконано
Сказано 16 листопада 2016 р.

Джерело

  • http://tsn.ua/groshi/groysman-prigroziv-kriminalnoyu-vidpovidalnistyu-za-nepravilni-komunalni-platizhki-806995.html
  • Лист Мінрегіону від 18 квітня 2018 року
  • Лист Держпродспоживслужби від 7 травня 2018 року

Результат

Відповідно до листа Держпродспоживслужби від 7 травня 2018 року, протягом 2016 – I кварталу 2018 року головними управліннями Держпродспоживслужби в областях та місті Києві було здійснено 201 перевірку суб'єктів господарювання з питань формування, встановлення та застосування державних регульованих цін/тарифів на ринку житлово-комунальних послуг.

За результатами проведених перевірок було прийнято 126 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій на 1 мільйон 41,2 тисячі гривень. Крім того, було складено 104 приписи щодо усунення порушень та приведення тарифів у відповідність до вимог законодавства.

ВИСНОВОК: протягом останніх двох років в Україні спостерігались випадки завищення рахунків за житлово-комунальні послуги. У відповідь на завищені рахунки Держпродспоживслужба карала надавачів комунальних послуг штрафними санкціями.