Війська Асада почали нові удари по Алеппо

Читать на русском
Войска режима сирийского президента Башара Асада и их союзники, в субботу, 10 декабря начали новую серию ударов по позициям повстанцев в Алеппо.

Війська режиму сирійського президента Башара Асада і їх союзники, в суботу, 10 грудня розпочали нову серію ударів по позиціях повстанців в Алеппо.

Удари відбуваються на тлі анонсованих переговорів про збереження сирійського міста, повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Державний секретар США Джон Керрі, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер, міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон, міністр закордонних справ Франції Жан-Марка Ейро і міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу зустрінуться з представниками опозиції Сирії в Парижі, щоб обговорити шляхи порятунку від повного руйнування Алеппо.

Росія і Китай заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо АлеппоРосія і Китай заблокували резолюцію Ради безпеки ООН з питання припинення вогню в сирійському Алеппо.

Представники США і військові експерти і дипломати з РФ зустрічаються в Швейцарії, щоб обговорити подробиці евакуації повстанців з східної частини Алеппо. Менш ніж за місяць сирійські урядові сили відбили у повстанців близько 85% території східного Алеппо.

Раніше повідомлялося, що Генеральна Асамблея ООН у п'ятницю, 9 грудня, більшістю голосів підтримала підготовлений Канадою проект резолюції щодо негайного припинення вогню в Сирії.

Зазначимо, що у вівторок сирійський уряд заявляє, що буде відхиляти будь-які пропозиції щодо припинення вогню в Східному Алеппо, поки місто не покинуть всі угрупування, які ведуть боротьбу проти Башара Асада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: