У Франції пропонують продовжити надзвичайний стан до липня

Читать на русском
Уряд Франції запропонує парламенту республіки затвердити продовження режиму надзвичайного стану, введеного в країні після минулорічних терактів у Парижі, до 15 липня 2017 року.

Уряд Франції збирається виступити з пропозицією щодо продовження дії режиму надзвичайного стану в країні до 15 липня 2017 року.

Про це в суботу заявив прем'єр-міністр країни Бернар Казнєв, повідомляє Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Президент Франції не хоче балотуватися на другий термінПрезидент Франції Франсуа Олланд не має наміру балотуватися на другий термін і брати участь в президентських виборах 2017 року.

Режим надзвичайного стану, який був введений в листопаді 2015 року після серії терактів в Парижі, продовжували вже чотири рази. Для чергового продовження дії режиму, який тимчасово розширює повноваження поліції, його повинні підтримати парламентарії.

«Як очікується, депутати нижньої палати парламенту розглянуть пропозицію 13 грудня а сенатори - 15 грудня», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що президентські вибори у Франції повинні відбутися в квітні-травні наступного року, парламентські вибори - в червні.

Нагадаємо, раніше в Австрії обговорювали питання введення надзвичайного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: