Австрія обговорює запровадження надзвичайного стану

Читать на русском
Австрійський уряд має намір запровадити надзвичайний стан, закріпивши його на законодавчому рівні.

Уряд Австрії розраховує у вересні ухвалити закон про запровадження надзвичайного стану через ситуацію з біженцями.

Питання пройде попереднє обговорення на рівні міністрів оборони та міністрів внутрішніх справ Австрії та Угорщини, повідомляє «Слово і Діло».

«На початку вересня відбудуться переговори на рівні міністрів внутрішніх справ та оборони Австрії й Угорщини, в ході яких мають бути створені умови для реалізації надзвичайного стану, в тому числі для повернення біженців в Угорщину», – заявив у понеділок в інтерв'ю інформаційному агентству APA канцлер Австрійської Республіки Крістіан Керн.

За його словами, засідання уряду 6 вересня є хорошою можливістю, щоб розглянути готовий текст положення про біженців.

Прокуратура віддала під суд чиновника з Міграційної службиЗа словами Анатолія Матіоса, чиновника з Міграційної служби судитимуть за вимагання хабара.

Нагадаємо, що біженці з Близького Сходу та Східної Африки використовують країни Південної та Центральної Європи як транзитні для проїзду в Німеччину, Австрію, Швецію. В червні Угорщина відмовилася приймати назад з Австрії кілька тисяч біженців.

Як повідомлялося раніше, біженці із Сирії та африканських держав перевіряють альтернативні маршрути потрапляння до країн Європейського Союзу після того, як «балканський маршрут» став для них недоступним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: