Генпрокуратура підтвердила факт затримання скандально відомого забудовника

Читать на русском
Анатолія Войцеховського підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн і створенні ОЗУ.

Київський забудовник, власник групи компаній «Уко» Анатолій Войцеховський затриманий. Його підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні ОЗУ та інших злочинах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Управління у зв'язках з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури.

Войцеховському висунуто підозру в скоєнні злочинів за ч. 3 ст .212 КК за ухилення від сплати податків і за чч. 3, 4 ст. 197-1 і ч. 5 ст. 191 КК за фактами створення організованого злочинного угрупування для самовільного зайняття земельної ділянки територіальної громади Києва на вул. Закревського, 42 та будівництва ЖК «Перлина Троєщини», заволодіння коштами громадян на суму 2,6 млн грн шляхом обману.

Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактами організації та керівництва Войцеховським ОЗУ для самовільного зайняття земельних ділянок в місті Києві, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів у будівництво, ухилення від сплати податків. Були об'єднані всі 46 справ, зареєстрованих з 2012 року щодо забудовника.

«Встановлено, що він разом з учасниками злочинного угруповання в 2004-2013 роках придбав частини в статутних капіталах 12 підприємств (у 2014 році ці частини переоформлені на підставних осіб). За допомогою зазначених підприємств злочинне угруповання самовільно захопило земельні ділянки під будівництво 40 об'єктів, яке здійснювалося без дозвільних документів і поєднувалося з привласненням коштів інвесторів. Окремі об'єкти введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів, незаконно реєструються в Державному реєстрі нерухомого майна», – йдеться в повідомленні.

У кримінальному провадженні накладено арешт на самовільні будівництва та самовільно захоплені земельні ділянки та на майно Войцеховського на суму понад 200 млн грн.

Як писало сьогодні «Слово і Діло», першим про факт затримання Войцеховського повідомив народний депутат Борислав Береза ​​у себе в Facebook. Радник столичного мера Павло Рябкін в квітні 2015 року заявляв, що на рахунку компаній Войцеховського «Сіті Груп» та «Укогруп» 42 масштабних будівельних об'єкта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: