Швейцарія на рік продовжила арешт рахунків Януковича

Читать на русском
Швейцарія продовжила на рік арешт рахунків екс-президента України Віктора Януковича. Також продовжено арешт рахунків колишніх президентів Тунісу та Єгипту.

Швейцарія на рік продовжила арешт рахунків Януковича.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду Швейцарії, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

Повідомляється, що рішення було ухвалено на засіданні Федеральної ради 9 грудня. Було вирішено продовжити арешт рахунків у банках Швейцарії повалених керівників України Віктора Януковича, Тунісу – Зін аль-Абідіна бен Алі та Єгипту – Хосні Мубарака.

ГПУ готова відправити до РФ слідчого для допиту ЯнуковичаДопит Януковича буде вестися у справі про незаконне збагачення під виглядом авторської винагороди.

Також повідомляється, що арешт рахунків продовжений і для осіб, наближених до скинутих правителів. Утім, перелік цих людей не уточнюється. В уряді наголосили, що продовження заморожування, «як очікується, має принести помітний результат і прояснити, чи можуть активи, про які йдеться, бути повернуті».

З 2014 року на рахунках Януковича заморожено 70 млн швейцарських франків (майже 70 млн дол.). В Україні ГПУ заарештувала кошти екс-президента на суму близько 127 млн доларів. Держслужба фінмоніторингу, своєю чергою, заблокувала кошти 19 компаній-нерезидентів, які були пов'язані з оточенням колишнього президента України на суму 1,34 млрд дол.

Сам Янукович заявляє, що ніколи не мав рахунків за кордоном.

Раніше повідомлялося, що ГПУ отримала офіційне повідомлення про статус екс-президента Віктора Януковича в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: