Україна отримала офіційне повідомлення про статус Януковича в РФ

Читать на русском

Генпрокуратура України отримала офіційне повідомлення про статус екс-президента Віктора Януковича в Росії.
Віктор ЯнуковичФото з відкритих джерел

Генпрокуратура України отримала офіційне повідомлення про статус екс-президента Віктора Януковича в Росії.

Відповідний документ адвокат президента-втікача Віталій Сердюк направив до ГПУ разом із заявою про відмову прийняти підозру в зраді, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Згідно з документом, Янукович отримав свідоцтво про надання тимчасового притулку на території Росії. Воно було видано йому УФМС Росії пв Ростовській області 26 листопада 2015 року на один рік. Пізніше термін його дії був продовжений ще на рік – до листопада 2017 року.

ГПУ готова відправити до РФ слідчого для допиту ЯнуковичаДопит Януковича буде вестися у справі про незаконне збагачення під виглядом авторської винагороди.

У свідоцтві йдеться про те, Янукович поставлений на облік у Радянському районі Ростова-на-Дону.

«Свідоцтво про надання тимчасового притулку є документом, що посвідчує особу його власника, й підтверджує законність перебування цієї особи на території Російської Федерації. Особа, яка отримала тимчасовий притулок, не може бути повернута проти її волі на територію держави своєї громадянської належності (свого колишнього звичайного місця проживання)», – йдеться в документі.

Нагадаємо, захист екс-президента Віктора Януковича відмовився приймати підозру в зраді, що була оголошена генпрокурором Юрієм Луценком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: