ГПУ готова відправити до РФ слідчого для допиту Януковича

Читать на русском
Допит Януковича буде вестися у справі про незаконне збагачення під виглядом авторської винагороди.

ГПУ готує клопотання про допит екс-президента Віктора Януковича в якості підозрюваного на території Росії.

Як повідомив керівник департаменту Сергій Горбатюк, відповідний запит про міжнародно-правову допомогу планують направити до слідчих органів РФ наступного тижня, пише DT.UA, передає «Слово і Діло».

«Ми готуємо запит про допит Януковича як підозрюваного. Просимо про особисту участь нашого слідчого на допиті. Також зазначаємо, що готові до відеоконференції», – сказав він.

Клюєв розповів про наказ Януковича під час розстрілу МайдануГлава Адміністрації екс-президента Андрій Клюєв заявляє, що Віктор Янукович не був зацікавлений у розстрілі Майдану, пояснюючи це тим, що він закликав до переговорів вже після масових вбивств.

За словами Горбатюка, насамперед слідство хоче допитати Януковича в кримінальних провадженнях щодо створення злочинного угруповання та організації протидії акціям протесту під час Євромайдану шляхом скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Він також нагадав, що Україна неодноразово направляла до РФ запити щодо екстрадиції Януковича, однак отримувала відповіді про те, що російські органи слідства вважають переслідування Януковича в Україні «політично мотивованим».

«Отже, якщо його не екстрадують, допит в РФ може бути корисним», – резюмував Горбатюк.

За словами адвоката Віталія Сердюка, Янукович просить слідчих ГПУ допитати його в Ростові-на-Дону через «страх за своє життя».

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко висловив припущення, що в першому кварталі 2017 року український суд почне заочно судити екс-президента України Віктора Януковича за державну зраду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: