Наступного року українці отримають допомогу від ООН – Геращенко

Читать на русском
У 2017 році Україна отримає від Організації Об'єднаних Націй 214 мільйонів доларів допомоги.
Ірина Геращенко

ООН у 2017 році виділить допомогу 2,6 млн постраждалим від конфлікту на Донбасі в рамках Плану гуманітарного реагування для України. Сума допомоги становитиме 214 мільйонів доларів.

Як передає «Слово і Діло», про це віце-спікер Верховної Ради, уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила в Facebook.

Вона зазначила, що, за словами координатора системи ООН Ніла Уокера, План гуманітарного реагування для України на 2017 рік включає 94 проекти.

«Згідно з Планом, буде надана допомога 2,6 мільйонам людей, які постраждали в результаті конфлікту. Сума необхідної допомоги на 2017 рік становить 214 млн доларів, з них 127 млн ​​доларів є критично важливим порогом», - повідомила Геращенко.

За її словами, передбачається реалізація проектів в сферах водопостачання, санітарії та гігієни, охорони здоров'я, продовольства і забезпечення доходів, житла, освіти, логістики і багатоцільова грошова допомога.

 «План передбачає допомогу найбільш нужденним по обидва боки лінії зіткнення», - додала нардеп.

Нагадаємо, Міністр оборони України Степан Полторак констатував загострення ситуації в Донецькій і Луганській областях, яке відбувається останнім часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: