Безвізовий режим затвердять за один або два пленарних тижні – Клімкін

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевняє про зняття всіх політичних перешкод для скасування візового режиму для України.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевняє про зняття всіх політичних перешкод для скасування візового режиму для України.

Про це він заявив у спілкуванні з журналістами під час міністерської зустрічі ОБСЄ, пише «Європейська правда», передаеє «Слово и Дело».

«Це питання відсьогодні абсолютно поза політикою, це – питання технічне і питання організації голосування.

Чи встигнуть вони на наступному тижні – це лише питання того, щоби пройти всі голосування, а їх п’ять, якщо не помиляюся. Якщо не встигнуть протягом тижня – то точно завершать процедуру на першому (пленарному. – ЄП) тижні січня», - розповів Клімкін.

Перший пленарний тиждень ЄП у новому році запланований на 15-19 січня.

Як відомо, для скасування візового режиму Європарламент має схвалити два рішення – про запровадження нового механізму призупинення безвізу та про перенесення України до «безвізового списку». Після ЄП точно такі рішення має схвалити Рада ЄС.

В середу підготовчі органи ЄП та Ради ухвалили необхідні рішення.

Нагадаємо, сьогодні, 8 грудня, комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) затвердив законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: