USAID подвоїв технічну допомогу Україні

Читать на русском
USAID є одним з основних міжнародних донорів реформування фінансового сектора для забезпечення макрофінансової стабільності в Україні.

Агентство США з міжнародного розвитку USAID розширило технічну допомогу Україні до $23,2 млн до 2020 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Загальний бюджет програми FST становить 23,2 мільйона доларів до 2020 року. Це дає нам ще більше можливостей підтримувати реформу фінансового сектора в Україні в цей важливий момент», – заявила регіональний директор USAID в Україні, Білорусі та Молдові Сьюзан Фріц під час зустрічі з головою НБУ Валерією Гонтаревою.

Протягом зустрічі обговорювалися теми реформи фінансового сектора й поточні проекти технічної допомоги USAID в Україні для НБУ, включаючи новий банківський нагляд, новий веб-сайт НБУ, проект cashless-економіки, фінансову грамотність.

Увага була також приділена новим проектам кредитних гарантій, регулюванню високотехнологічного ринку та небанківського фінансового сектора, підтримці кредитних спілок.

У Мінрегіоні розповіли, куди підуть півмільярда євро від НімеччиниКошти на суму 500 млн євро, які Німеччина виділила Україні, підуть на макрофінансову допомогу, а також інфраструктурні та енергетичні проекти.

Відзначимо, що USAID є одним з основних міжнародних донорів реформування фінансового сектора для забезпечення макрофінансової стабільності в Україні.

Як повідомлялося раніше, міжнародні донори анонсували новий портфель інвестиційних проектів державному підприємству НЕК «Укренерго» на суму близько 1,5 млрд євро, які будуть спрямовані на повну автоматизацію енергосистеми та модернізацію наявних підстанцій в Україні.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що наразі гострої необхідності в грошах Міжнародного валютного фонду немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: