У Мінрегіоні розповіли, куди підуть півмільярда євро від Німеччини

Читать на русском
Кошти на суму 500 млн євро, які Німеччина виділила Україні, підуть на макрофінансову допомогу, а також інфраструктурні та енергетичні проекти.

Кошти на суму 500 мільйонів євро, які Німеччина виділила Україні, підуть на макрофінансову допомогу, а також інфраструктурні та енергетичні проекти.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, передає «Слово і Діло».

«200 млн євро з цих коштів передбачені як макрофінансова допомога, 300 млн – підуть на інфраструктурні та енергетичні проекти в Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій і Луганській областях», – пояснив глава Мінрегіону Геннадій Зубко.

Із заявлених 300 млн євро половина грошей піде на галузь енергетики, 60 млн євро – на поставку товарів, і тільки 90 млн євро – на інфраструктуру. За словами Зубка, вже відпрацьовано 49 проектів по цих галузях з німецьким державним банком Kreditanstalt für Wiederaufbau. Всі проекти Україна вже передала банку на розгляд.

«Пріоритетними проектами стануть транспорт, енергетика, теплопостачання, енергоефективність, водопостачання, водовідведення, соціальна інфраструктура, відновлення та будівництво житла», – уточнив Зубко.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада ратифікувала меморандум про наміри урядів України та Німеччини щодо непов'язаного фінансового кредита у розмірі 500 млн євро. Договір про виділення цих коштів було підписано 1 квітня в Берліні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: